Notice: Undefined variable: html in /home/kunstenreligie/domains/kunstenreligiegouda.nl/public_html/administrator/components/com_chronoforms/form_actions/custom_code/custom_code.php(19) : eval()'d code on line 8
i
Kruiswegstaties Sint Jan Gouda VVV Museum Gouda

MenuSluiten

Extra

Bijzondere rondleidingen bij hervatting expositie in Sint-Janskerk

Vanaf 3 juli tot 1 december 2017 worden de Goudse Kruiswegstaties weer tentoongesteld in de Sint-Janskerk te Gouda. Ter gelegenheid hiervan worden er twee verschillende en bijzondere rondleidingen georganiseerd. De rondleidingen dragen als thema “Oud en Nieuw” en “Kruiswegstaties” en brengen de eeuwenoude Goudse Glazen met de Goudse kruiswegstaties van deze eeuw samen.

De rondleiding “Oud en Nieuw” wordt verzorgd door gidsen van de Sint-Janskerk en brengt in een verrassende combinatie twee kunstwerelden bij elkaar in het basisverhaal van onze christelijke cultuur: het leven, de lijdensweg en het sterven van Jezus Christus.

Het verhaal gaat langs een aantal van de wereldberoemde Middeleeuwse Goudse gebrandschilderde Glazen van de gebroeders Crabeth en wordt voortgezet met 14 hedendaagse, bijzonder geschilderde Kruiswegstaties van de Goudse kunstenaar Willem Hesseling.

De kleurenrijkdom en prachtige vormgeving van de Goudse Glazen gaat harmonieus samen met de door sober kleurgebruik aangrijpende Kruiswegstaties die een bijzondere emotionele lading hebben. Gevoelens van verraad, verdriet, troost en liefde worden haast tastbaar, waardoor velen diep getroffen worden.

De rondleiding “Kruiswegstaties” voert u onder leiding van de kunstenaar zelf, Willem Hesseling, langs de door hem geschilderde Kruiswegstaties. In een bevlogen verhaal licht hij het ontstaan van deze aangrijpende werken toe. Hij maakt u deelgenoot van zijn emotionele zoektocht om het lijdensverhaal in compositie en kleur op zijn eigen wijze weer te geven.

Rondleiding met Willem Hesseling op aanvraag (min 10 en max 30 personen).

Geïnteresseerden voor één of beide rondleidingen kunnen contact opnemen met de Stichting Goudse Sint-Jan, T 0182 512684, e-mail: info@sintjan.com, of met Willem Hesseling e-mail: info@studiohesseling.nl

De kosten voor elk van deze rondleidingen bedragen € 40 in totaal per rondleiding

(excl. entreekosten kerk à € 6,-- pp).