Notice: Undefined variable: html in /home/kunstenreligie/domains/kunstenreligiegouda.nl/public_html/administrator/components/com_chronoforms/form_actions/custom_code/custom_code.php(19) : eval()'d code on line 8
i
Kruiswegstaties Sint Jan Gouda VVV Museum Gouda

MenuSluiten

Extra

Bijzondere rondleidingen bij expositie in Sint-Janskerk

Er zijn twee verschillende en bijzondere rondleidingen. De rondleidingen dragen als thema “Oud en Nieuw” en “Kruiswegstaties” en brengen de eeuwenoude Goudse Glazen met de Goudse kruiswegstaties van deze eeuw samen.

De rondleiding “Oud en Nieuw” kan worden aangevraagd bij de Stichting via het contactformulier op de website en brengt in een verrassende combinatie twee kunstwerelden bij elkaar in het basisverhaal van onze christelijke cultuur: de aankondiging van de geboorte, het leven, de lijdensweg en het sterven van Jezus Christus.

 Het verhaal gaat langs een aantal van de wereldberoemde Middeleeuwse Goudse gebrandschilderde Glazen van de gebroeders Crabeth en wordt voortgezet met de 14 hedendaagse, bijzonder geschilderde Kruiswegstaties van de kunstenaar Willem Hesseling.

De kleurenrijkdom en prachtige vormgeving van de Goudse Glazen gaat harmonieus samen met de door sober kleurgebruik aangrijpende Kruiswegstaties die een bijzondere emotionele lading hebben. Gevoelens van verraad, verdriet, troost en liefde worden haast tastbaar, waardoor velen diep getroffen worden.

De rondleiding “Kruiswegstaties” voert u onder leiding van de kunstenaar zelf, Willem Hesseling, langs de door hem geschilderde Kruiswegstaties. In een bevlogen verhaal licht hij het ontstaan van deze aangrijpende werken toe. Hij maakt u deelgenoot van zijn emotionele zoektocht om het lijdensverhaal in compositie en kleur op zijn eigen wijze weer te geven.

Heeft u interesse in één of wellicht beide rondleidingen (min 10 en max 30 personen) stuur dan een aanvraag in via het contactformulier op deze website.

De kosten voor elk van deze rondleidingen bedragen € 50 in totaal per rondleiding  (excl. entreekosten van de kerk; met museumjaarkaart is de toegang gratis)