Notice: Undefined variable: html in /home/kunstenreligie/domains/kunstenreligiegouda.nl/public_html/administrator/components/com_chronoforms/form_actions/custom_code/custom_code.php(19) : eval()'d code on line 8
i
Kruiswegstaties Sint Jan Gouda VVV Museum Gouda

MenuSluiten

Over de stichting

Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda

De Goudse beeldend kunstenaar Willem Hesseling (1950) heeft het lijdensverhaal van Jezus Christus verbeeld in de traditie van 14 zogenoemde kruiswegstaties. Hiermee heeft Hesseling een unieke verbinding tot stand gebracht tussen religie en hedendaagse kunst.

Het prachtige project 'Kruiswegstaties' verdient het om aan Gouda verbonden te blijven en toegankelijk te worden gemaakt voor een breed publiek. Om dit te realiseren is de stichting 'Hedendaagse Kunst en Religie Gouda' opgericht.

De stichting stelt zich ten doel de 14 schilderijen van het project Kruiswegstaties als serie te behouden, in eigendom te verwerven, te beheren en te exploiteren in de vorm van exposities in de Sint-Janskerk in Gouda en eventueel in een andere passende omgeving.

De stichting heeft als belangrijkste activiteiten:

  • het collectief beheer van ‘Kruiswegstaties’ vanaf 2014;
  • het tentoonstellen van de 14 schilderijen voor een aaneengesloten periode van tenminste 6 maanden per jaar in de Sint-Janskerk te Gouda en zo mogelijk de resterende tijd in een voor het publiek toegankelijke en bij ‘Kruiswegstaties’ passende omgeving in binnen- of buitenland;
  • het organiseren van lezingen en rond- leidingen voor groepen;
  • het promoten van ‘Kruiswegstaties’ in de media.

Fonds

Aan het jaarlijks inrichten van de expositie(s), de opslag en de verzekering van de schilderijen zijn kosten verbonden. Om deze te kunnen dekken heeft de stichting een fonds ingesteld en nodigt sympathisanten uit een doek of deel daarvan te sponsoren of financieel bij te dragen in de kosten. De stichting geeft certificaten uit en biedt sponsoren aantrekkelijke privileges. Over de mogelijkheden verstrekt de stichting op verzoek gaarne nadere bijzonderheden. Meer informatie hierover vindt u hier.