Notice: Undefined variable: html in /home/kunstenreligie/domains/kunstenreligiegouda.nl/public_html/administrator/components/com_chronoforms/form_actions/custom_code/custom_code.php(19) : eval()'d code on line 8
i
Kruiswegstaties Sint Jan Gouda VVV Museum Gouda

MenuSluiten

De Kunstenaar

Curriculum vitae Willem Hesseling beeldend kunstenaar

portret Willem
Willem Hesseling beeldend kunstenaar, vormgever.
Geboren in 1950 te Apeldoorn
Opleidingen
Academie voor beeldende kunst st. Joost Breda.
Vakopleiding edelsmeden Schoonhoven.
Bewogen Groei
In mijn huidige schilderwerk speelt ontstaan van het leven en het sterven een prominente rol. Groei, emoties, verwondering, ontroering en de dialoog zijn voor mij belevingen, die in een wisselende verschijningsvorm van realisme tot abstractie te zien zijn. Door mijn kleurgebruik geef ik mijn schilderijen de gewenste lading mee. Elk schilderij begint met een grens die gaande het proces wordt beslecht in een expressieve abstractie met hier of daar soms met nog een vleug van herkenbaarheid. In mijn nieuw ruimtelijk werk laat ik de levenslijn de fysieke ruimte innemen. Snijdend, lassend, buigend en kloppend krijgen mijn objecten hun gestalten. Door mijn schetsende werkwijze in het stugge metaal wil ik het karakter van mijn schilderijen meenemen naar mijn objecten.
Opdrachten in de Vrijekunst
Naast opdrachten voor schilderijen krijg ik in het afgelopen tijd steeds meer opdrachten voor drie dimensionaal werk.  Daarin werk ik met roestvaststaal, ijzer, hout, klei en gips.
Toegepaste Kunst
  • Grafische en industriële vormgeving;
  • ontwerpen en illustreren van boeken;
  • meubelontwerpen en begeleiden van de uitvoering;
  • ontwerpen en uitvoeren van kunstobjecten, schilderijen in verschillende materialen voor het bedrijfsleven en particulieren.
Interview met Willem Hesseling
Klik op deze link voor een interview met Willem Hesseling over de kruiswegstaties.