Gouda, 4 mei 2017

 

Voor u ligt de zevende nieuwsbrief uitgegeven door de Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda. Met deze nieuwsbrief informeert het bestuur van de Stichting graag een ieder die op enigerlei wijze betrokken of geïnteresseerd is in de Stichting en haar doelstellingen en over de voortgang daarvan.

In deze nieuwsbrief :

  1. 1.Nieuwsfeiten
  2. 2.Tentoonstellingen
  3. 3.Combi-rondleiding Goudse Glazen –Kruisweg
  4. 4.Kunstevenement

 

  1. 1.Nieuwsfeiten

Tot ons leedwezen is ons zeer gewaardeerde lid van het Comité van Aanbeveling dominee Abma recentelijk overleden. We condoleren zijn echtgenote en kinderen en wensen hen veel sterkte om dit verlies te dragen.

De expositie van de staties wordt, ivm een kerkelijk evenement waaraan de St-Janskerk meedoet in juni, een maand onderbroken.

Vanaf 15 februari 2017 tot 1 juni en van 3 juli tot 1 december 2017 zijn de staties dit jaar in de St-Janskerk te bezichtigen.

Een aanvraag voor expositie van de staties in Passau in Duitsland kon niet gerealiseerd worden doordat de kosten voor transport, verzekering etc. voor de kerk te hoog waren. Met de Grote of St. Bavokerk te Haarlem zijn we in gesprek over expositie daar in 2018.

Er is gezocht naar een mogelijkheid om de kruiswegstaties in verband te brengen met de Goudse Glazen. Mede dankzij dominee Abma is er een prachtig verhaal gemaakt van de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper en Jezus tot en met de dood van beiden. Hierin vullen de staties het basisverhaal van onze christelijke cultuur, visueel gemaakt in de Goudse Glazen, en waarin het lijden, sterven en de opstanding van Jezus ontbreken, prachtig aan.

De rondleiding “Oud en Nieuw” wordt gegeven door de gidsen van de St-Janskerk. Op de website van de St-Janskerk wordt deze ook vermeld.

 

De stichting heeft haar sponsoren aangeboden mogelijk jaarlijks een bijzonder kunstevenement te bezoeken onder leiding van Willem Hesseling. In 2017 zal echter het geplande uitstapje op zaterdag 27 mei naar het beeldenpark “De Nollen” bij Den Helder niet doorgaan vanwege onvoldoende belangstelling.

Het bestuur wenst u allen alvast een fijne vakantie.

Met vriendelijke groet

Anneke Löwik, secretaris

AFFILIATIES
 
sintjangoudalogo  vvv logo   museumgouda logo